Waanbeelden of hoe ergerlijk mensen kunnen zijn

Door McGryphon op vrijdag 21 maart 2014 22:31 - Reacties (25)
Categorie: Rants, Views: 6.429

Waanbeelden. Ze zijn er in alle soorten en maten.
Zoals het aanvallen van windmolens omdat je denkt dat het reuzen zijn. Gillend wegrennen van een tuinslang, want dat is een tentakel uit de duistere diepten van het onbekende. Spastisch over de grond rollen om de imaginaire doch alomtegenwoordige beestjes af te schudden.

Of bijvoorbeeld het idee dat meer dan 200 kilo wegen je een beter mens maakt dat een voorkeursbehandeling verdient.

Ik zal eens even op die laatste in gaan, gezien het me steeds vaker op begint te vallen.
Sommigen van jullie zijn misschien bekend met /r/fatpeoplestories. Een subreddit waarin mensen hun verhalen, waar gebeurd of verzonnen, over mensen met "fatlogic" met elkaar delen. Enkele maanden geleden kwam ik daar eens per ongeluk terecht, en ben eens wat gaan lezen. Bij veel van die verhalen had ik moeite te geloven dat er Ťcht zulke mensen bestaan, maar het tegendeel is waar.

Ik kwam vorige week voor het eerst dinds anderhalf jaar binnen bij een McDonalds; ik had net 15 km geskeelerd en wilde wat drinken. Ik stond daar dus in de rij om een kleine beker cola te bestellen, en alles viel eigenlijk wel mee. Totdat er een man binnen kwam die minimaal 170 kg gewogen moet hebben. Een ware symfonie van reuzel en lichaamsgeur. Na welhaast mijn maaginhoud daar ter plekke over de vloer te verspreiden besloot ik me weer om te draaien, en even later was ik aan de beurt. Ik pleurde bijna om toen ik echter ineens een gebulder van jewelste achter me hoorde.

WAAROM WORDT DIE ANOREXIAPATIENT VOORGELATEN ALS HET DUIDELIJK IS DAT MIJN BLOEDSUIKER LAAG IS! IK HEB DIABETES EN IK VAL DADELIJK FLAUW!

Wauw. Even voor de duidelijkheid, ondanks het feit dat ik in enkele jaren meer dan 30 kilo gewicht ben kwijtgeraakt ben ik nog steeds 86 kilo aan Brabo. En dat zit niet allemaal in spiermassa; ik ben nog steeds zeker niet mager. Sterker nog, dit is de eerste keer sinds groep 2 dat iemand me beschuldigt van ondergewicht.

Meer nog viel mijn mond open van verbazing toen ik, aan een tafeltje zittend, hoorde wat deze apotheose van obesitas en slechte manieren bestelde. Meneer heeft het volgende besteld, enkel voor zichzelf, I shit you not:
-1 groot Big Tasty menu, met cola.
-1 groot Big Mac menu, met cola.
-2 Chicken Sensations
-2 grote bananenmilkshakes
-2 maal McFlurry Stroopwafel
-2 maal McFlurry KitKat
-3 maal Triple Chocolate Chip Cookie

Dit bij elkaar is net iets meer dan 7000 kcal, wat mij er stevig aan doet twijfelen dat deze man zo zwaar is vanwege zijn suikerziekte. Of dat ŗl dat eten nodig is voor een suikerdipje.

Helaas zie ik dit gedrag tegenwoordig te vaak. De verhalen die ik er uit eigen ervaring mee heb allemaal hier neerpennen gaat geheid RSI opleveren, dus dat wordt jullie bespaard; dit is enkel het meest recente voorbeeld. Er schijnt een zekere trend te zijn naar dat mensen alles als hun recht beschouwen, en besluiten dat als andere mensen dat niet zien het volledig normaal is om ontzettend arrogant en onbeschoft tegen ze te doen.

Ik accepteer dit inmiddels niet meer. Mensen die zich zo tegen mij gedragen om zich vervolgens achter zulke belachelijke excuses te verschuilen krijgen tegenwoordig een realitycheck en/of verbaal geweld over zich heen. En daar schaam ik me helemaal niet voor.

Volgende: De terreur van veertienjarige fietsers en het middelbaar onderwijs 04-'14 De terreur van veertienjarige fietsers en het middelbaar onderwijs
Volgende: BacteriŽn zijn fucking eng. Ofzo. 02-'14 BacteriŽn zijn fucking eng. Ofzo.

Reacties


Door Tweakers user Palmolive, vrijdag 21 maart 2014 22:34

Wat dacht je van die zelfmoordterroristen in scootmobiels en dergelijke hulpmiddelen? Die denken ook God te zijn omdat ze toevallig last hebben van hun benen. Erg ergerlijk.

Door Tweakers user Andros, vrijdag 21 maart 2014 23:30

Beetje extreem voorbeeld lijkt me? Of ik kom op andere plekken maar zo'n verhaal heb ik nog niet gezien...

Door Tweakers user McGryphon, vrijdag 21 maart 2014 23:34

Uiteraard, als het geen opvallende gebeurtenis was had ik het niet gepost. Echter illustreert het mijn ergernis erg goed.

Door Tweakers user auto660, zaterdag 22 maart 2014 10:27

Ik heb zelf ook soms een lage bloedsuiker (maar niet omdat ik te dik ben, weeg nu iets meer dan 45 kilo) en daar kun je heel chagrijnig van worden en dan ga je je overal aan ergeren. Nu is dat geen excuus om zo te reageren en zal de desbetreffende persoon zelf ook al een wat minder aantrekkelijk karakter hebben. En als ik een lage bloedsuiker heb dan kan ik nog prima even een kwartiertje tot half uurtje wachten voordat het ťcht vervelend begint te worden en het haast begint te krijgen.

Door Tweakers user Tvermeulen, zaterdag 22 maart 2014 12:35

auto660 schreef op zaterdag 22 maart 2014 @ 10:27:
Ik heb zelf ook soms een lage bloedsuiker (maar niet omdat ik te dik ben, weeg nu iets meer dan 45 kilo) en daar kun je heel chagrijnig van worden en dan ga je je overal aan ergeren. Nu is dat geen excuus om zo te reageren en zal de desbetreffende persoon zelf ook al een wat minder aantrekkelijk karakter hebben. En als ik een lage bloedsuiker heb dan kan ik nog prima even een kwartiertje tot half uurtje wachten voordat het ťcht vervelend begint te worden en het haast begint te krijgen.
Het is altijd mogelijk om een pakje sap mee te nemen, dan heb je altijd je suikers binnen handbereik en hoef je nooit vervelend te worden/doen. Zeker als je van jezelf weet dat je chagrijnig kan worden van een dipje in je suiker.

Door Tweakers user timberleek, zaterdag 22 maart 2014 13:56

Tvermeulen schreef op zaterdag 22 maart 2014 @ 12:35:
[...]


Het is altijd mogelijk om een pakje sap mee te nemen, dan heb je altijd je suikers binnen handbereik en hoef je nooit vervelend te worden/doen. Zeker als je van jezelf weet dat je chagrijnig kan worden van een dipje in je suiker.
Een vriend van me heeft diabetes (en kan dus hetzelfde probleem krijgen). Hij heeft altijd een pakje dextro bij zich in zijn jaszak/broekzak/whatever.

Door Tweakers user McGryphon, zaterdag 22 maart 2014 14:08

Zelfs al is je bloedsuiker laag, dan is dat as far as I know nog steeds geen reden om in 1 zitting voor 7000 kcal aan eten weg te werken. Maar zo werkt het tegenwoordig helaas: als je een labeltje hebt betekent dat schijnbaar dat je je gedrag moet radicaliseren en met het betreffende labeltje verantwoorden, om vervolgens in de slachtofferrol te kunnen kruipen wanneer mensen je aankijken op je bullshit. Suikerziekte? Vervelend voor je, en als je op een redelijke manier meldt dat je laag bloedsuiker hebt en even snel wat suiker binnen moet krijgen zal ik je ook best voor laten gaan. Maar het lijkt mij vrij duidelijk dat de eventuele aanwezigheid van suikerziekte zeker dit gedrag niet rechtvaardigt.

Door Tweakers user tilburgs82, zaterdag 22 maart 2014 15:07

Ik snap je heel goed. Wat ik zelf ooit een keer heb meegemaakt in de trein:

Ik zit uit het raam te staren, zoals ik wel vaker doe in de trein en zag niet dat er een oude man aan kwam lopen.
Begint hij ineens te schreeuwen. He, zou je niet eens opstaan voor een oude man?!
Pardon meneer? Ik heb u niet gezien.
Ja, jij bent asociaal, omdat je niet opstaat voor een oude man.
Pardon? Wat ben ik?!
Ja ik vind dit niet kunnen en weet ik wat hij allemaal nog meer zei.
Nou meneer, ik sta normaal altijd op voor oudere mensen, maar heb u niet gezien. Ik zat uit het raam te kijken. Maar het geschreeuw en uw gedrag vind ik niet kunnen. Maar goed, ik hou ik de eer aan mezelf en ik zal voor u opstaan.

Dit is natuurlijk een uitzondering.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 22 maart 2014 15:09]


Door Tweakers user kastjes, zaterdag 22 maart 2014 15:22

Hedonisme is in onze verzorgingsstaat ongeremd.

Door Tweakers user timberleek, zaterdag 22 maart 2014 15:36

tilburgs82 schreef op zaterdag 22 maart 2014 @ 15:07:
Ik snap je heel goed. Wat ik zelf ooit een keer heb meegemaakt in de trein:

Ik zit uit het raam te staren, zoals ik wel vaker doe in de trein en zag niet dat er een oude man aan kwam lopen.
Begint hij ineens te schreeuwen. He, zou je niet eens opstaan voor een oude man?!
Pardon meneer? Ik heb u niet gezien.
Ja, jij bent asociaal, omdat je niet opstaat voor een oude man.
Pardon? Wat ben ik?!
Ja ik vind dit niet kunnen en weet ik wat hij allemaal nog meer zei.
Nou meneer, ik sta normaal altijd op voor oudere mensen, maar heb u niet gezien. Ik zat uit het raam te kijken. Maar het geschreeuw en uw gedrag vind ik niet kunnen. Maar goed, ik hou ik de eer aan mezelf en ik zal voor u opstaan.

Dit is natuurlijk een uitzondering.
Oh bij dat soort lui ben ik er altijd vlot klaar mee. Dan blijf ik lekker zitten.
Ik wil best respect hebben voor iemand, maar het moet van twee kanten komen.


Net als lui die bij de supermarkt achter je gaan staan zuchten. Ik hoef niemand voor te laten, al heb ik 12 karren vol boodschappen. Als ik dat doe, is dat omdat ik het iemand gun. Iemand die achter me gaat mompelen dat het toch schandalig is en dat het zo lang duurt kan gewoon nog even blijven wachten.

Plus dat ik meestal zelf ook maar een mandje heb

Door Tweakers user markdm, zaterdag 22 maart 2014 16:27

Ik ben (gelukkig) nog niet zo vaak in aanraking gekomen met zulke gevallen maar de keren dat het is voorgekomen herken ik me wel in je verhaa;.
Een voorbeeld:
Ik kom bijna nooit in de stad maar toen ik er een keer liep werd ik gebeld (mijn moeder wou weten hoe laat ik terug was) en toen ik mijn telefoon uit mijn broekzak hield liep ik per ongeluk tegen een buitenlandse vrouw aan, ze begon meteen in slecht Nederlands te schreeuwen dat ik expres tegen haar aanliep omdat ze een buitenlander was (onzin natuurlijk, alsof iemands afkomst me iets uitmaakt en alsof ik het expres deed). Ik zeg meerdere keren sorry en dat het niet mijn bedoeling was, wat ze natuurlijk niet accepteert, waarna ik maar gewoon wegliep en deed alsof het niet gebeurt was.

En over voorkeursbehandelingen gesproken, dat herken ik voornamelijk in de extra hulp voor kinderen met dyslectie of iets anders op mijn school. Wanneer iemand dyslectie, of ADHD, heeft MOET diegene extra tijd krijgen, lichtere telling en extra hulp. Ik ben ook heel slecht in talen en ben soms ook slecht in concentreren maar ik heb geen dyslectie of ADHD waardoor ik geen enkele extra hulp krijg met mijn proefwerken. Bij dit voorbeeld reageren mensen minder agressief dan bij de andere voorbeelden die in dit topic gegeven zijn maar ik herken het wel.

Door Tweakers user Rev-anche, zaterdag 22 maart 2014 17:07

hier quote ik je even
Een ware symfonie van reuzel en lichaamsgeur. Na welhaast mijn maaginhoud daar ter plekke over de vloer te verspreiden besloot ik me weer om te draaien,

Het is zonder meer een interessante en leuk geformuleerde zin, en dan komt het "maar'
dit was voor het gebeuren zoals dat uit je verhaal lijkt, en schijnbaar walg je van dit soort mensen, dus wie zegt ons dat de 170 kg wegende heer geen reactie bij jou zag al dan niet bewust, waarna hij pas met z,n bloedspiegel/anorexia verhaal kwam?

Met andere woorden lokte je het zelf niet uit?

Door Tweakers user Tjeerd84, zaterdag 22 maart 2014 20:23

Als je moet walgen van een mens, die je voor het eerst ziet, wie zijn schuld is dat dan?

Als een leerling dyslexie heeft, kan hij dan na het behalen van zijn diploma met hulp, gewoon dezelfde baan uitvoeren als een 'reguliere' leerling?


Er zijn veel gekken op de wereld, maar het ergste is nog dat ze door sommige 'verstandige' mensen worden geholpen door middel van uitzonderingen en uitkeringen.
Ik heb zelf nooit een euro nodig gehad voor zorg en ik heb dus geluk gehad. De mensen die door hun eigen schuld allerlei kwalen krijgen, ontvangen voor tonnen aan zorg.
Waar vroeger door natuurlijke selectie de mensheid steeds sterker werd, wordt het tegenwoordig steeds zwakker.

Door Tweakers user tzeunis, zaterdag 22 maart 2014 22:27

Hahahaha.... bereid je dan maar voor op de toekomst... het zal alleen maar erger worden. E-nummers met eetverslavende eigenschappen, niemand kookt meer zelf, alles afhalen, genetisch gemanipuleerd... Op de IC waar ik als arts werk hebben ze bedden van 150cm breed voor de 'obese' patient. Weigen moeten ze die gasten.

Ik sluit me aan bij de auteur, ik walg er ook van. Iedereen klaagt er wel over dat de zorgpremie weer duurder wordt of dat het eigen risico omhoog gaat, maar gezonder leven ho maar... Deze mensen moeten een IBS krijgen, afvallen en begeleiding; het is gewoon een vorm van ziek zijn!

Door Tweakers user markdm, zaterdag 22 maart 2014 23:22

Tjeerd84 schreef op zaterdag 22 maart 2014 @ 20:23:

Als een leerling dyslexie heeft, kan hij dan na het behalen van zijn diploma met hulp, gewoon dezelfde baan uitvoeren als een 'reguliere' leerling?
Hier ben ik het ook gedeeltelijk mee eens, maar ik vind wel dat kinderen met dyslexie hulp mogen krijgen maar ik erger me er juist aan dat er een strikte lijn is, jij hebt het wel en krijgt daarom alle hulp en jij hebt het niet waardoor je helemaal niks krijgt.

Door Tweakers user Amanoo, zondag 23 maart 2014 00:55

tzeunis schreef op zaterdag 22 maart 2014 @ 22:27:
Hahahaha.... bereid je dan maar voor op de toekomst... het zal alleen maar erger worden. E-nummers met eetverslavende eigenschappen, niemand kookt meer zelf, alles afhalen, genetisch gemanipuleerd... Op de IC waar ik als arts werk hebben ze bedden van 150cm breed voor de 'obese' patient. Weigen moeten ze die gasten.

Ik sluit me aan bij de auteur, ik walg er ook van. Iedereen klaagt er wel over dat de zorgpremie weer duurder wordt of dat het eigen risico omhoog gaat, maar gezonder leven ho maar... Deze mensen moeten een IBS krijgen, afvallen en begeleiding; het is gewoon een vorm van ziek zijn!
Niets mis met genetisch gemanipuleerd voedsel. Het had voorheen genen, en erna ook. Alleen toevallig hebben we ervoor gezorgd dat de genen nu wat wenselijker eigenschappen tot gevolg hebben. E-nummers zijn ook niet per definitie slecht (E-101 en in zekere zin zijn we inderdaad allemaal verslaafd aan E-300, een tekort is op lange termijn dodelijk). Uiteraard moeten we wel uitkijken wat we allemaal in ons eten gooien. Volgens Foodwatch (weet alleen niet of die website betrouwbaar is, ik nam een first hit Google) is er sprake van belangenverstrengeling bij de EFSA, die de E-nummers keurt:
Nu bepaalt de Europese Voedselveiligheidsautoriteit EFSA of een E-nummer veilig is en is toegestaan. Maar onderzoek wijst uit dat er veel belangenverstrengeling is bij de EFSA. Ruim 58% van de experts in de commissies die besluiten over wat er in jouw eten mag zitten is verbonden aan de voedselindustrie. Onacceptabel, vindt foodwatch. Goedkeuring zou uitsluitend mogen plaatsvinden door een onafhankelijk orgaan.
Op dat soort dingen mogen we geducht zijn, maar je kan niet op elk E-nummer afreageren, sommige ervan zijn essentiŽle voedingsstoffen die we simpelweg gecategoriseerd hebben, en anderen zijn weer bewezen om veilig te zijn. Ik zeg niet dat alle E-nummers per definitie te pas en te onpas moeten worden ingenomen, maar we moeten ook weer niet op alles dat met "E-" begint afreageren.

Waar we ons vooral erg schuldig aan maken is de hele dag op onze krent zitten (ik ook, moet ik eerlijk bekennen). Het meeste voedsel dat ik binnen krijg is gewoon vers, dus daar zal het niet aan liggen. Ik walg al bij het idee van de McDonald's of een magnetronmaaltijd, dat smaakt Łberhaupt nergens naar. Wat mij eerder de das om doet is een te sterke neiging mijn bord helemaal leeg te eten (en daarna de pan), en een enorme pokkehekel aan sport, wat simpelweg niet vol te houden is omdat het simpelweg zo oersaai is. Indien nodig fiets ik zo een uur ergens heen en ergens terug, maar dan moet daar een reden voor zijn. Ik moet een bestemming hebben. Als je fietst om het fietsen heb je dat niet, en dan is het saai en onmogelijk vol te houden. Maar goed, ik ben ook weer niet zo obese dat ik niet op een normaal bed zou kunnen liggen. 10 kilo eraf en ik was misschien wel slank. Mensen van 170kg dragen broeken waar ik nog 2 keer in pas.

SuikerpatiŽnt zijn en 170kg wegen is onzin, zeker als je dan van alles en nog wat besteld bij de Mc. Ik ken wel iemand die ergens goed over de 100 weegt vanwege zijn suikerziekte. Maar die vindt je niet dagelijks bij de Mc, dan was die binnen 1 dag dood. Die heeft zo erge suikerziekte dat er een heel team van diŽtisten achter hem staat. Voor hem koken is bijna onmogelijk, want hij mag vrijwel niets hebben. Afvallen is niet te doen. Maar de kerel die hier wordt beschreven zit doodleuk een luizenleven te leiden.

[Reactie gewijzigd op zondag 23 maart 2014 01:23]


Door Tweakers user samcool55, zondag 23 maart 2014 00:58

markdm schreef op zaterdag 22 maart 2014 @ 23:22:
[...]

Hier ben ik het ook gedeeltelijk mee eens, maar ik vind wel dat kinderen met dyslexie hulp mogen krijgen maar ik erger me er juist aan dat er een strikte lijn is, jij hebt het wel en krijgt daarom alle hulp en jij hebt het niet waardoor je helemaal niks krijgt.
Dat van die strikte lijn is gelukkig niet altijd waar. Een goede vrindin van me heeft dyslexie en zit nog op school. Buiten dat het ongeveer algemeen geweten is bij de leerkrachten en leerlingen wordt ze amper anders beoordeeld. Enigste verschillen zijn dat ze spelling testen moet meedoen maar niet meetellen of de manier van beoordelen wordt aangepast en tijdens andere testen gebeurt het al wel eens dat her en der een verkeerd gespeld woord vlugger door de vingers wordt gezien. Maar voor de rest krijgt ze geen extra hulp, geen extra tijd, niets. Moet er wel bij vermelden dat ze serieus vecht tegen dyslexie. Ze wil ook niet gezien worden als iemand met een "handicap". Als je er tegen vecht en aan werkt kan het soms verbazende resultaten geven.

Door Tweakers user R3M1, zondag 23 maart 2014 01:49

Je bent wel erg verliefd op jezelf is het niet? Wat weet jij van die beste meneer? Ben jij z'n arts oid? Ken je zijn leef omstandigheden? Nee, het enige wat je kent is jou mening over hem.

Mijn mening dan? Je bent een arrogante kwal die denkt een mening te hebben over een situatie die jij hebt gezien en dan vervolgens op een forum komt posten, hoe geweldig jij bent en hoe vies (dik) die andere is.

I got news for you, de meeste walgelijke persoon ben jezelf.

Get - a - life!

Door Tweakers user Rev-anche, zondag 23 maart 2014 02:16

tzeunis schreef op zaterdag 22 maart 2014 @ 22:27:
Hahahaha.... bereid je dan maar voor op de toekomst... het zal alleen maar erger worden. E-nummers met eetverslavende eigenschappen, niemand kookt meer zelf, alles afhalen, genetisch gemanipuleerd... Op de IC waar ik als arts werk hebben ze bedden van 150cm breed voor de 'obese' patient. Weigen moeten ze die gasten.

Ik sluit me aan bij de auteur, ik walg er ook van. Iedereen klaagt er wel over dat de zorgpremie weer duurder wordt of dat het eigen risico omhoog gaat, maar gezonder leven ho maar... Deze mensen moeten een IBS krijgen, afvallen en begeleiding; het is gewoon een vorm van ziek zijn!
???
Voor iemand die de eed van Hypocrates heeft afgelegd lijkt me dat een nogal boude bewering, ik ga er dus ook maar gemakshalve van uit met een wannabee te doen te hebben, aangezien de schrijf"stijl" aangeeft hier met een iets minder opgeleid individu van doen te hebben.

Maar in mijn eigen omgeving "ik ben geen arts" kom ik helaas met grote regelmaat mensen tegen met 'zogenaamde tekortkomingen' Sinds kort komt ook Asperge meer voor dan voorheen?

Eigenlijk wil ik alleen maar aangeven dat wij momenteel wel erg kortzichtig en vooral be-invloed in een niet helemaal objectieve blog springen met onderwerpen van ťťn kant belicht! Wat mij betreft gaat het dan eigenlijk meer over de schrijver dan over het onderwerp,

Door Tweakers user Tvermeulen, zondag 23 maart 2014 10:14

R3M1 schreef op zondag 23 maart 2014 @ 01:49:
Je bent wel erg verliefd op jezelf is het niet? Wat weet jij van die beste meneer? Ben jij z'n arts oid? Ken je zijn leef omstandigheden? Nee, het enige wat je kent is jou mening over hem.

Mijn mening dan? Je bent een arrogante kwal die denkt een mening te hebben over een situatie die jij hebt gezien en dan vervolgens op een forum komt posten, hoe geweldig jij bent en hoe vies (dik) die andere is.

I got news for you, de meeste walgelijke persoon ben jezelf.

Get - a - life!
Heb je een beetje suiker nodig? Je komt een beetje chagrijnig over.
Degene die deze blog heeft geschreven zegt nergens hoe hij over deze man dacht voordat de beste man begon te schreeuwen in de MacDonalds. Het enige wat er gezegd wordt is dat hij de man erg vond ruiken, wat iedereen daar wel geroken zou hebben. Dit wordt ook wel een observatie genoemd, waar verder nog geen waardeoordeel aan vast zit. Ook laat hij de man verder met rust om gewoon zijn bestelling te gaan doen. Als de obesitas echt zo'n haast had dan kon hij vragen of hij voor mocht. Ik denk dat dan de poster hem wel voor had gelaten, als het maar netjes werd gevraagd.
De blog gaat er juist over dat mensen een vals gevoel hebben dat de wereld hun toekomt, wat in alle gevallen een onjuist gevoel is. Dit verteld hij door een eigen verhaal, waarbij hij aangeeft dat dit soort dingen vaker voorkomen.

Ik ben geen arts, maar ik heb een dosis gezond verstand, de laatste tijd bezig met gezond eten en heb 2,5 jaar op de OK in het UMCU gewerkt. Ik ben er toch echt wel een aantal maal bijgeweest om een been af te zetten bij iemand met diabetes. Dit was in bijna alle gevallen aan de mensen zelf te danken, omdat ze maar ongezond bleven eten. Ook hebben wij een keer een bot mogen fixeren van een man die 300Kg woog. We moesten 2 operatie tafels naast elkaar zetten zodat deze man erop pastte. Daarna mochten wij met ijn 10en! deze man overtillen van zijn ziekenhuisbed naar de OK tafel. Ik kan je verzekeren dat 5 van deze mensen een week lang last hebben gehad van hun rug.

Even terug naar het onderwerp. Als de obesitas echt een laag bloedsuiker had, dan was het beter geweest om alleen een beker cola oid te drinken. Verder had deze man zijn lunch ergens anders moeten eten. Als je zoveel geld uit kunt geven aan de MacDonalds, dan heb je ook geld om ergens gezond te gaan eten. Het mooie aan gezond eten is dat de suikers veel geleidelijker in je bloed komen, wat erg handig kan zijn als je bijvoorbeeld een ziekte als diabetes mellitus 2 hebt.

Nergens geeft de poster aan dat hij zichzelf beter vindt dan een van deze dikkertjes, dus de stelling dat hij verliefd is op zichzelf slaat helemaal nergens op. Eigenlijk doe jij nu waar je de poster van beschuldigd, namelijk een label op iemand plakken. Je noemt de poster zelfs walgelijk. Ik hoop dat je zelf de ironie hier ook wel van inziet als je een heel klein beetje nadenkt?

Denk de volgende keer alsjeblieft na over wat je gaat schrijven, want wat je nu hebt opgeschreven dat slaat echt nergens op.

Mijn mening? Je bent erg op je teentjes getrapt omdat je zelf ook te zwaar bent. Hieronder wat tips voor je.
1. Eet gezond! Denk na over wat je eet en eet niet teveel. Snoep gezond als je wilt snoepen. Eet bijvoorbeeld 3 appels ipv een zak chips.
2. Beweeg! Neem de trap ipv de lift, fiets ipv auto, als je een keer met de bus bent en je bent te vroeg bij de halte, loop dan alvast naar de volgende halte. Denk vooral goed na over je leven en hoe je hier beweging bij kunt toevoegen.
3. Zoek hulp! Praat er over met familie en vrienden, misschien willen zij ook iets in hun leven beteren, als je het samen doet dan wordt het altijd makkelijker. Zoek anders professionele hulp, bijv een dietiste of praat erover met je huisarts.
4. Wordt bewust! Realiseer jezelf dat alles wat je doet je eigen keuze is. Blijf je langer op de bank zitten? Daar heb je zelf voor gekozen. Ga je sporten? Daar heb je zelf voor gekozen. Probeer de juiste keuzes te maken door jezelf bewust te maken van je levensstijl.

Succes!

[Reactie gewijzigd op zondag 23 maart 2014 11:51]


Door Tweakers user SvMp, zondag 23 maart 2014 10:35

@tzeunis: Mensen met overgewicht overlijden eerder. Als deze mensen gezonder leven en dus langer, kan de zorgpremie omlaag, maar moet er weer langer pensioen en aow worden uitgekeerd. Deze premies gaan dan stijgen. Ik geloof niet dat het onder de streep veel uit maakt. Net zoals bij rokers. Rokers die vroegtijdig overlijden hebben vaak veel dure zorg gehad, maar maken gemiddeld veel minder gebruik van pensioen en aow.

Door Tweakers user Tjeerd84, zondag 23 maart 2014 11:19

Tvermeulen schreef op zondag 23 maart 2014 @ 10:14:
[...]
Heb je een beetje suiker nodig?
...
Succes!
+1

Ik wou iets vergelijkbaars plaatsen, maar las voor het plaatsen jouw bericht en sluit me daar bij aan. Keyword: gezond verstand.

Ik wou toevoegen dat het meisje met dyslexie hierboven een voorbeeld is van hoe het wel moet. Beseffen dat je zelf een probleem hebt en er alles aan doen om je leven zelf zo goed mogelijk maken, zonder afhankelijk te zijn van anderen.

R3M1 moet zich inderdaad wel erg aangesproken voelen, door zo te reageren. Eigenlijk geeft hij exact een voorbeeld van hoe dat type mens reageert. Verwijtend naar alles en iedereen om zich heen, niet toegevende dat ze zelf falen. In mijn vakgebied noemen ze dat zelfprojectie: hun eigen problemen projecteren op de anderen om hen heen en dus werkelijk denken dat ze bijvoorbeeld te dik zijn, omdat hun moeder het verkeerd deed of hun vriend deed vroeger iets verkeerd, enz.

[Reactie gewijzigd op zondag 23 maart 2014 11:20]


Door Tweakers user McGryphon, zondag 23 maart 2014 16:54

Damn, ben je een weekendje weg, ontploft de commentsectie van je blog. Straks na het avondeten zal ik eens wat uitgebreider gaan reageren.
Wel mogelijk noemenswaardig is dat ik zelf in ~3 jaar tijd van 117 naar 86 kg ben gegaan, wat bepaald niet vanzelf ging, en waardoor ik me sneller erger aan de belachelijke excuses waar sommige mensen met overgewicht mee komen. Dit kleurt ongetwijfeld mijn beeld, maar ik erger me toch nog steeds veel meer aan de zelfprojectie (thanks Tjeerd84) en het compleet kromme beeld van waar ze recht op hebben dan het feit dat ze zichzelf in veel gevallen gewoon verwaarloosd hebben. Als je dat wil doen, prima, maar val mij er niet op zo'n manier mee lastig.

Door Tweakers user Electromonkey, maandag 24 maart 2014 10:57

R3M1 schreef op zondag 23 maart 2014 @ 01:49:
Je bent wel erg verliefd op jezelf is het niet?
Get - a - life!
Oke...? Waar komt dit opeens vandaan? :?
Alleen al om het gedrag van de beste man heeft hij elk recht om zijn mening te geven.
Als je zo gigantisch veel besteld bij de McDonalds dan ben je gewoon niet wijs.

Denk volgende keer nog even na voordat je je zo laat gaan. ;)

Door Tweakers user Imnoa, maandag 24 maart 2014 12:54

Zo zat ik eens in de citybus van IKEA (P&R) Groningen naar Centrum Groningen (rit van 10 min) Ik stond al dus kon niet opstaan voor iemand.
Voor mij stond een vrouw van ik schat 45, zonder zichtbare beperkingen de godganse rit te klagen dat er niemand voor haar opstond.
De hele f*cking rit lang... eenmaal in het centrum aangekomen werd de reden van mevrouw's bezoek bekend....Mevrouw ging een dagje shoppen met haar vriendinnen ;(

Reageren is niet meer mogelijk